Wat kan een SEO-consultant voor jouw bedrijf betekenen?

De meeste ondernemers weten wel wat SEO is, en dat ze in feite niet zonder kunnen als ze online meer klanten willen trekken. SEO staat voor Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie) en een SEO consultant kan je daar alles over vertellen. Deze is gespecialiseerd in het optimaliseren van je website voor zoekmachines (voornamelijk Google) en kent alle tools en technieken waarmee je hoger in de zoekresultaten komt te staan. Ben je benieuwd naar wat een SEO consultant allemaal doet? Lees dan snel verder! Meteen iemand inschakelen die je daarbij kan helpen? Kijk dan op de website van Doublesmart.nl.

 

Content optimalisatie

Het eerste wat een SEO expert voor je kan doen is de content op je website optimaliseren. Dit wil zeggen dat er voor elke relevante pagina teksten worden geschreven (of herschreven), zodat Google allereerst weet wat je te bieden hebt. Dit gebeurt doorgaans aan de hand van een zoekwoordenonderzoek. Daarin wordt onderzocht op welke termen jouw potentiële klanten doorgaans zoeken, en hoe vaak deze reeds bij concurrenten worden gebruikt. Hoe unieker een term, hoe makkelijker het is om er hoog mee te ranken, en hoe meer concurrentie, hoe beter jouw content moet zijn om deze te verslaan. Een SEO consultant van Doublesmart kan je daarbij helpen.

 

Optimalisatie van de website zelf

Wat tevens erg belangrijk is, is het optimaliseren van je website zelf. Deze moet namelijk heel erg gebruiksvriendelijk zijn. Hij moet snel laden (want Google houdt niet van websites die langzaam laden), overzichtelijk zijn, en natuurlijk volledig responsive zijn. Dit houdt in dat de website op mobiel en tablet automatisch een aangepaste opmaak krijgt, waardoor hij overzichtelijk blijft. Dit is in feite niet alleen goed voor de vindbaarheid van je website, maar ook voor het zo laag mogelijk houden van je bouncepercentage. Als je website immers niet snel laadt, of simpelweg niet gebruiksvriendelijk is, dan haken mensen verrassend snel af. En ook dan zul je amper klanten of leads binnenhalen.

 

Het verhogen van je domain authority

Nog iets waar een SEO expert je mee kan helpen is het verhogen van je domain authority. Dit getal tussen de 1 en 100 geeft als het ware aan hoe populair je website is. Hoe meer andere websites naar de jouwe linken, hoe hoger dit getal. Als dit tenminste websites zijn met relevante content, die zelf een acceptabele of hoge domain authority hebben. Het is dus zaak dat je aan linkbuilding gaat doen, en dat is heel lastig als je daar geen hulp bij hebt. Schakel dan ook een SEO consultant in die je daarbij kan helpen, want als je niet aan linkbuilding doet zal ook je domain authority niet stijgen, en zul je echt geen bezoekers naar je website of webshop trekken.